Historien om Kennel Milligold´s

Vi startede vores lille stuekennel i 1988, hvor vi også fik registreret vores kennelnavn, Kennel Milligold`s.

 

 

Vi fik vores første Golden Retriever i 1985, som var en import fra Aud og Aage Svendsen, Kennel Lyngåsen i Gudbrandsdalen, Norge. Meget kendte og velansete opdrættere i Norge, som på daværende tidspunkt havde opdrættet Golden Retrievere i mere end 15 år. Milli var vores første store hund. Vi havde i forvejen et lille gadekryds, en krydsning mellem en Japansk Chin og en Norfolk Terrier. En frygtelig grim hund men en meget dejlig, rolig og lærenem hund.

 

Vi startede med træning af vores nye hund Milli. Hun skulle lære gode manerer og skulle meget gerne også være en god brugshund. Efter den første omgang træning fik vi lyst til noget mere så vi fortsatte med overgangstræning. Milli og hendes fører, Stig, viste sig at være et godt makkerpar. Makkerparret bestod meget hurtigt brugsprøve. Det gav blod på tanden til at prøve noget mere. Vi fortsatte på markprøvetræning, hvor det også hurtigt viste sig, at hunden og fører havde et godt samarbejde omkring disse opgaver. Milli og fører blev aldrig de store vindere på udstillinger, men Milli blev simpelthen verdens bedste familiehund.

 

Vi har igennem årene haft flere rigtig gode og dejlige familiehunde. Vi har vel opdrættet omkring 100 Golden Retriever hvalpe igennem årene. Vi er som nævnt en lille stuekennel, hvilket har betydet for os, at alle hvalpe uden undtagelse er født inde, og alle hvalpene har boet inde hos familien til de blev 8 uger og derefter skulle videre til deres nye familier. Vi har aldrig haft mere end et kuld hvalpe af gangen. Det har være til at overse, og har været medvirkende til, at vi har haft rigtig god tid til den enkelte hvalp, og at alle hvalpe stort set har været renlige ved afleveringen til deres nye familier.

 

Alle hvalpe, som vi har opdrættet igennem tiden, har alle været så heldige, at de kommet ud til gode og ordentlige familier. Vi får jævnligt tilbagemeldinger og hilsener fra vore hvalpekøbere, når der sker noget nyt med det lille nye familiemedlem. Det er en af de ting der gør det sjovt at opdrætte hundehvalpe. Vi får tid til at følge de enkelte hvalpe langt hen ad vejen, og vi får tid til snak og hygge med vore hvalpekøbere. 

 

Vores lille stuekennel har også igennem flere år opdrættet Tibetanske Spaniels. En lille hyggelig hund med et fantastisk godt og roligt temperament. En hund der går godt i spænd med vores Goldens. Vi har for tiden kun en af denne race, som i øvrigt er 15 år, og som er gået på pension hos veterinærsygeplejersken hos vores dyrlæge. 

 

Det er en lille hanhund, Sagaland`s Jægermeister, kaldet Kalle. Han er og har altid været den største blære... Han har stillet op til udstillinger hos mere end 40 forskellige dommere og vundet stort set hos dem alle. Han startede med at blive Norsk Champion, derefter blev han Svensk Champion, Dansk Champion, Nordisk Champion, Københavns vinder og meget mere. Han nåede også at få 3 internationale certifikater inden han gik på pension.

 

Det er en lille race, som vi har mod på at starte op med igen. De er så selvstændige og indsmigrende, at man kun kan holde af dem

    Nyhed

Og nu er tiden så kommet til, at vi skal starte op på ny med Tibetanske Spaniels. Vores lille ny hund er født den 9. december 2009 I Gøteborg, Sverige. Vi forventer at få hende til Danmark først i februar måned 2010.

Det er en sød lille tævehund, som vi glæder os meget til at gå på udstilling med. Det er planen, at den lille nye også skal indgå i avlen i vores lille stuekennel.